Kategorier
Intervju

Qarin Bånkestad

Vad är din roll i föreningen?

Sedan årsmötet i februari 2017 är jag kassör i föreningen.

Varför tycker du föreningen är viktig?

Det är bra med ett forum där vi kan träffa likasinnade i både liknande och andra organisationer. Vi har mycket att hämta genom att träffas och prata med varandra över kommungränserna och något som blir mer och mer tydligt är hur mycket vi kan lära oss av att också samarbeta med de konsulter som verkar i våra områden.

Berätta lite om ditt ordinarie jobb!

Jag jobbar som MBK-koordinator på GIS-enheten på Eskilstuna kommun. En stor del av mitt jobb är att samordna mät- och kartfrågor på enheten och inom kommunen. Jag försöker se till att vi kan få en uppdaterad baskarta som ska kunna användas till detaljplanering, nybyggnadskartor och olika sorters analyser. Jag och mina kollegor försöker också hålla koll på omvärlden och testar nya och effektivare mätmetoder.

Vad ser du för möjligheter med GIS i framtiden?

GIS kan underlätta jättemycket för många. Våran stora utmaning är att göra det så pass lättillgängligt och förståeligt att fler ska kunna ta till sig och använda mera GIS i sin vardag. Väldigt många problem eller frågeställningar går att lösa genom att binda information till en plats.