Kategorier
Intervju

Daniel Regemar

Vad är din roll i föreningen?

Sedan årsmötet 2019 är jag ordinarie styrelseledamot i föreningen.

Varför tycker du föreningen är viktig?

Jag tycker att det är bra att det finns en plattform och mötesplats där kunskapsutbyte och samverkan kan ske organisationsöverskridande. Föreningen bidrar till detta inom länet.

Berätta lite om ditt ordinarie jobb!

Jag har tjänsten som GIS-samordnare på Länsstyrelsen i Södermanlands län. Det innebär att jag samordnar myndighetens arbete med GIS och geodata både internt inom Länsstyrelsen men också externt mot kommuner, myndigheter och andra organisationer. En av de viktigaste delarna i mitt arbete är att bidra till en bra geodataförvaltning så den geodata som Länsstyrelsen arbetar med håller rätt kvalitet och aktualitet. Den stora utmaningen för oss under 2020 är uppgradering av verksamhetssystem för GIS.

Vad ser du för möjligheter med GIS i framtiden?

Möjligheterna med GIS och geodata ökar i samband med den snabba accelerationen inom digitaliseringen och den digitala transformationen av samhället. Det blir större möjligheter till träffsäkra analyser och effektivare e-tjänster till nytta för både medborgare och organisationer. Utvecklingen kommer också att ställa mycket högre krav på oss som förvaltar GIS-system och geodata – att dessa ständigt är tillgängliga, aktuella och håller den förväntade kvalitén. En spännande framtid!